Föreningen

Svedens Ponnyklubb är en ideell förening som bedriver ridskoleverksamhet på Svedens gård strax utanför Falun. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Föreningens ambition är att verksamheten ska bedrivas enligt Ridsportförbundets normer och rekommendationer. Det innebär skolridning det vill säga dressyr, hoppning samt ridning i skog och mark. Utbildningen ska även omfatta säker och sund hästhantering samt stallets skötsel och vård.

Verksamheten bedrivs på Svedens gård. Familjen Knutsson, gårdens ägare och grundare av Svedens Ponnyklubb, arrenderar ut stall och omgivande marker till föreningen. Svedens Ponnyklubb är hälftenägare i Ridhusbolaget Svedens Gård AB som förfogar över de två ridhusen.

Svedens Ponnyklubb har en vision: "Här vill jag vara!" Visionen ska uppnås genom en samstämd syn på klubbens utveckling och med gemensamma värderingar. Värderingarna uttrycks i ledorden: Gemenskap - Respekt - Lyhördhet.

Medlemsinformation

Tidningen Häst & Ryttare

Svenska Ridsportförbundet har skapat en gratis medlemstidning som heter "Häst & Ryttare" (1 tidning/hushåll). Tidningen är till för att främja medlemmarnas intressen, att inspirera och öka kunskapen.

Tidningen är kopplad till medlemsregistret och Svedens Ponnyklubb uppdaterar medlemsregistret kontinuerligt. Om det är så att Du inte får tidningen hemskickad, vänligen kontakta klubben så ordnar vi det. Obs! Kom ihåg att anmäla ny adress om Du flyttar så att Du kan få tidningen till Din nya adress.

Arrangemang

Varje år genomför klubben, med ungdomssektionens hjälp och på ideell basis, bland annat julshow med luciafirande och vårshow. Däremellan ordnas ibland till exempel loppmarknad. Ett mycket uppskattat evenemang är det midsommarfirande som Svedens Ponnyklubb arrangerar tillsammans med Hélène och Göran på Svedens gård. Då brukar ca 500 personer besöka Gården och klubben.

Dessa evenemang är mycket viktiga för klubbens ekonomi då vi via cafeteria och barnridning får ett betydande tillskott till verksamheten. Här behövs alla medlemmar med familjer för att hjälpa till med bakning, vara parkeringsvakter samt hålla i försäljning och barnridning. Dessutom är det ett roligt tillfälle att träffa andra klubbmedlemmar!

Uppdaterad: 24 NOV 2019 22:06

Kom ihåg att logga in på hemsidan om du är medlem. Klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.