Hoppa till sidans innehåll

Stallskötsel


Lär dig ta hand om hästarna

Under helgerna får du som ridskoleelev chansen att lära dig mer om hur det går till i ett stall, och se vad hästarna gör utanför lektionstid – ett litet smakprov på hur det är att ha egen häst. Alla som är från 12 år och äldre ska delta i ridskolehästarnas skötsel.

 

Under lördagar, söndagar samt andra helgdagar hjälper ridskoleelever till att sköta ridskolehästarna och stallet. Det innebär att ta hand om fodring, in- och utsläpp i hagen, rengöring av boxar och liknande sysslor. Ni är alltid minst tre personer på ett helgpass och det finns alltid en erfaren person på plats som instruerar.

  

Att medverka i den dagliga skötseln av hästar och stall är en del i ridskolans utbildning. Det är också en förutsättning för att Svedens Ponnyklubb ska kunna bedriva ridskoleverksamhet på Svedens Gård. För dig som drömmer om en egen häst är det en perfekt start.

 

Uppdelat på två pass

Stallskötseln är uppdelad på två pass, förmiddag och eftermiddag.

 

Förmiddagspasset

Tider ser du i bokningsprogrammet.

 

Eftermiddagspasset

Tider ser du i bokningsprogrammet.

 

Boka pass

Små barn behöver inte göra stalltjänst men vi välkomnar hästvana föräldrar att delta då det är många pass som ska tillsättas. En depositionsavgift kommer debiteras alla från 18 år och äldre, som betalas tillbaka om man har genomfört 5 pass per termin. Du bokar dina pass själv med bokningsprogrammet SuperSaaS. Schemat hittar du här.

 

 tavlan i Nya Stallet finns instruktioner för stallskötseln och om man vill läsa mer så finns det mer information här.

Uppdaterad: 06 JUN 2021 16:46

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...