Terminsinformation

Vårterminen 2024

Terminen startar v.2 och avslutas v.25. Fakturor, Regler och Avtal och Information och rutiner för ridande skickades via mail. Har du bytt mailadress så var vänlig att skicka oss ändringen direkt på klubben mailadress. Elev är direktanmäld från höst till kommande vårtermin om ingen uppsägning skett, men ska återanmäla sig för fortsatt ridning till hösttermin för att garanteras plats.

Här nedan finns angivet vilka veckor ridskolan har lektioner och vilka dagar ridskolan är stängd.

GrupperLektionsveckorStängda dagar
Måndagv.2-25v.14 1/4
Tisdagv.2-25v.18 30/4
Onsdagv.2-25v.18 1/5
Torsdagv.2-25v.13 28/3, v.19 9/5, v.23 6/6
Fredagv.2-23v.13 29/3
Lördagv.2-23v.13 30/3, v.20 18/5

Nya rutiner för stallskötsel

Vi förbättrar våra säkerhetsrutiner och från vårterminen ska alla ha hjälm under passet när man hanterar hästar.

Det blir även en fast åldersgräns, 14 år, för medhjälpare. Förutom åldersgränsen behöver man också som tidigare ha hästvana d.v.s ska kunna leda en häst, mocka en box osv.

Man bör även vänta in att alla är på plats, speciellt den personen som är rutinerad.

Vad gäller för nya elever?

Har man fyllt 12 år och man börjar känna sig bekväm med ridlektionerna så kan man boka in sig som oerfaren. Där har vi inte någon krav på att man ska kunna saker utan det är ett utmärkt tillfälle till att komma igång med stallskötseln.

Faktura

Vid påminnelse av utebliven betalning debiteras en administrativ avgift på 50kr/per påminnelse från och med vårterminen.

Höstterminen 2023

Terminen startar v.33 och avslutas v.51.

Ny rutiner för stallskötsel

Rutinerade får utdelade pass under hösten och byter pass med varandra. Listan för rutinerade finns på ridskolans sida och uppdateras kontinuerligt. Antal pass för rutinerade är så många som det har blivit utdelad. Vissa fick mer, andra fick mindre. Vi kommer se till att de som har fått mer gör mindre under våren. Det finns några dagar (jul och nyår) som är tomma. Det är fritt fram att boka in dessa om man är rutinerad och kan vara i stallet då. Mejla det till webbgruppen@svedens.se

Medhjälpare och oerfarna bokar pass själva på hemsidan enligt samma regler som tidigare, dvs 6 pass per antal lektion i veckan. Mer information finns på hemsidan.

Vad gäller för nya elever?

Har man fyllt 12 år och man börjar känna sig bekväm med ridlektionerna så kan man boka in sig som oerfaren. Där har vi inte någon krav på att man ska kunna saker utan det är ett utmärkt tillfälle till att komma igång med stallskötseln.

När blir jag medhjälpare?

När man vet hur man leder en häst, mockar en box osv. och är tillräckligt gammal så är man medhjälpare. Det är inget som vi kommer säga till när det är dags.

Vårterminen 2023

Terminen startar v.2 och avslutas v.24. Fakturor, Regler och Avtal och Information och rutiner för ridande skickas via mail. Har du bytt mailadress så var vänlig att ändra denna på IdrottOnline eller skicka oss ändringen direkt på klubben mailadress. Elev är direktanmäld från höst till kommande vårtermin om ingen uppsägning skett, men ska återanmäla sig för fortsatt ridning till hösttermin för att garanteras plats.

Viktigt att klubben har rätt uppgifter om dig. Du kan hantera dina personuppgifter genom att logga in på login.idrottonline.se.

Här nedan finns angivet vilka veckor ridskolan har lektioner och vilka dagar ridskolan är stängd.

GrupperLektionsveckorStängda dagar
Måndagv.2-24v.15 10/4, v.18 1/5
Tisdagv.2-24v.23 6/6
Onsdagv.2-24
Torsdagv.2-24v.14 6/4, v.20 18/5
Fredagv.2-24v.14 7/4
Lördagv.2-24v.14 8/4, v.22 3/6
Stalljour

Förutom en rutinerad och två medhjälpare så finns också två ”ovana” platser. Tanken är att dessa platser ska användas av ungdomar 12-14 år samt ungdomar/vuxna med liten hästvana.

Man bokar alla pass under terminens första vecka och därefter byter man om det bokade passet inte fungerar. Då detta är ett sätt att hålla ridpriset nere så faktureras det en avgift på 1000kr om man väljer att inte delta i helgjouren. Man förväntas delta på 6 pass per antal lektion i veckan. Så om man rider 2 gånger i veckan innebär det 12 pass om man inte har kommit överens om något annat.

Byt i första hand med samma kategori. Om det inte går måste man vara säker på att den andra personen klarar av att utföra uppgifterna. Bytet måste meddelas till Webbgruppen (webbgruppen@svedens.se) så att bokningen ska kunna uppdateras. Vid akut avbokning, meddela webbgruppen och kontakta personal.

Vägledning för att boka pass. Åldern är inte den viktigaste utan att man har kunskaper för respektive kategori:

 • Rutinerad
  • ska kunna rutinerna som gäller på Svedens Ponnyklubb
  • bör vara minst 16 år
 • Medhjälpare
  • ska kunna grundläggade hästhantering och skötsel som ledning av häst, mocka boxar osv.
 • Oerfaren
  • behöver inte ha hästvana
  • om man är yngre än 14 år
Säkerhet

Vi jobbar mot Svenska Ridsportförbundets vision – att ridsporten ska vara fri från olyckor som leder till att människor och hästar kommer till skada. Därför ska alla elever under 18 år ha ridhjälm på även vid vistelse i närheten av en häst så som skötsel, ledning, in och utsläpp osv. Vi rekommenderar också alla vuxna att använda hjälm vid hantering av häst.

Håll ordning och reda på dina saker och hästens utrustning. Håll boxdörrarna stängda och bind upp hästen när den sköts om i boxen. Hästar får inte lämnas lösa i boxen med dörren öppen. Led alltid hästen med grimma och grimskaft eller träns.

GDPR

Svedens Ponnyklubb lever upp till GDPR (General Data Protection Regulation) lagstiftningen. Lagstiftningen ska försäkra att vi använder din persondata på rätt sätt och att dina uppgifter är säkra hos oss. Bilder och filmer där människor kan identifieras räknas som personuppgifter. Av den anledningen är det inte tillåtet att fota/filma ridlektionerna där andra människor kan identifieras och publicera det på sociala medier.

Vi vill be er att respektera andra medlemmars integritet och aldrig publicera bilder eller filmer där andra barn än dina egna syns. Prata gärna om detta med dina barn om de använder till exempel Instagram, Snapchat, Tik Tok eller andra appar i stallet.

På Svedens Ponnyklubbs hemsida och i sociala medier kan det finnas bilder och filmer. Vi anser att det finns ett stort intresse från allmänheten att kunna se vilken sorts verksamhet vi bedriver och hur den ser ut. För att vi ska publicera en bild där en person under 16 år kan identifieras krävs vårdnadshavarens samtycke. Om du finns med på en bild eller film på vår hemsida eller i våra sociala medier och misstycker till detta, var vänlig kontakta oss så ska vi ta bort bilden/filmen alternativt maskera så att du inte går att identifiera.

Information till nya elever

Det är mycket som är nytt när du kommer till oss första gången. Här kommer en liten sammanfattning om våra rutiner så att du ska kunna känna dig trygg.

 • Vi rekommenderar att vara på plats minst 40 min innan din första lektion så att du inte ska behöva stressa.
 • Om du kommer med bil, kan du parkera bilen på stora parkeringen när du har svängt av stora vägen.
 • När du kommer till stallet, ta först reda på vilken häst du ska ha. Vi har en papperslista där du stryker över ditt namn. Där ser du vilken häst du har och om det är någon som rider innan dig. Genom att stryka över ditt namn på listan visar du också att du är på plats. Listan finns i nya stallet.
 • Ridskolehästar står i nya stallet och även i lagårdstallet. Om du behöver göra iordning en häst hittar du ryktsaker, träns och sadel i respektive stall/sadelkammare. Fråga gärna andra personer i stallet eller din ridgrupp om råd om du ska göra iordning en häst som du inte är bekant med sedan tidigare.
 • På hemsidan hittar du grundschemat, där står om du ska vara i lilla eller stora ridhuset.
 • Fråga någon om du är osäker. Mer information hittar du också här på ridskolans sida.

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare:

Skip to content