Om oss

Svedens Ponnyklubb bildades 1958 av Hélène och Göran Knutsson. Det började i liten skala med de hästar som fanns tillhands på gården. Intresset för att rida ökade under 60-talet och Svedens Ponnyklubb utökade verksamheten till att bli en av Dalarnas större klubbar. 1996 lämnade Hélène och Göran över ridskolan till Svedens Ponnyklubb. 

Svedens Ponnyklubb är en ideell förening som bedriver ridskoleverksamhet på Svedens gård strax utanför Falun. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Föreningens ambition är att verksamheten ska bedrivas enligt Ridsportförbundets normer och rekommendationer. Det innebär skolridning det vill säga dressyr, hoppning samt ridning i skog och mark. Utbildningen ska även omfatta säker och sund hästhantering samt stallets skötsel och vård.

anlaggning

Familjen Knutsson, gårdens ägare och grundare av Svedens Ponnyklubb, arrenderar ut stall och omgivande marker till föreningen. Vi har en trivsam och vacker miljö med bland annat Linnés bröllopsstuga på gården. Svedens Ponnyklubb är hälftenägare i Ridhusbolaget Svedens Gård AB som förfogar över de två ridhusen.

Svedens Ponnyklubb har en vision: ”Här vill jag vara!” Visionen ska uppnås genom en samstämd syn på klubbens utveckling och med gemensamma värderingar. Värderingarna uttrycks i ledorden: Gemenskap – Respekt – Lyhördhet.

Varje år genomför klubben, med ungdomssektionens hjälp och på ideell basis, bland annat julshow med luciafirande och vårshow. Däremellan ordnas ibland till exempel loppmarknad. Ett mycket uppskattat evenemang är det midsommarfirande som Svedens Ponnyklubb arrangerar på Svedens gård. Då brukar ca 500 personer besöka Gården och klubben.


Senast uppdaterad: 2023-01-26

Författare:

Skip to content