Regler för anläggningen

Rökfri anläggning

Svedens Ponnyklubb verkar enligt Dalarnas Folkhälsoråd och Dalarnas Ridsportförbund för en Rökfri anläggning, vilket innebär:

  • Att rökning inomhus ej är tillåten.
  • Att rökning ej heller är tillåten för ridanläggningens besökare inom det ytterområde som klubben nyttjar i anslutning anläggningen.
  • Att personal får röka på undanskymd och ur säkerhetssynpunkt lämplig plats, dock ej inomhus och ej i anslutning till de entréer som regelmässigt används av klubbens besökare.
  • Att undantag från rökförbud utomhus medges vid större evenemang.

Parkering

Bilar parkeras på parkeringen, barn släpps av på parkeringen.
De som får köra ner till ridhuset är personal, de som har häst på anläggningen samt de som kör med hästtransport.

Den som har ett behov av att köra ner av olika anledningar får såklart göra detta, det viktiga är att vi alla tänker efter så att vi håller nere trafiknivån. Om man måste åka ner bör man inte köra fortare än 10km/h.

Stängning av anläggningen

Ingen ridning får ske efter kl. 22.00 i något ridhus eller på ridbana (anläggningen är därefter stängd). Hjälmtvång gäller för all ridning på Svedens gård.

Fria hopptider

Några dagar i veckan är det tillåtet att ta fram enstaka träningshinder (obs ej tävlingshinder).

Två förmiddagar, tisdagar och torsdagar mellan 10.00- 12.00 (stora).
Lördagar mellan kl. 18.30-20.30 (stora). 
Lördagar mellan 10.00-12.00 är det tillåtet att ta fram cavaletti och bommar i lilla ridhuset.

Övriga tider på vardagar fram till 15.00 är det tillåtet att i samråd med övriga ridande plocka fram bommar/enstaka hinder. Det är inte fri hopptid.

Alla tider gäller under förutsättning att ridhusen inte är bokade för andra aktiviteter.

Mockning

Ska ske efter varje ridpass. Detta är särskilt viktigt för att ridhusbotten ska hålla. Skottkärror finns utanför manegen och när kärran är full ska den tömmas i containern som är vid utebanan. Se även till att mocka efter på gårdsplanen, runt hästsläpen om du transporterar din häst. Vi vill att anläggningen ska se fräsch och välkomnande ut för alla besökare/gäster.

Sladdning

Efter sista lektionen på vardagar kvällstid kan anläggningen komma att sladdas. Vid dessa tillfällen har traktorn företräde i ridhusen. På vardagsmorgnar och helger sladdas ridhusen före 09.00 och även då har traktorn företräde och du kan få lov att byta ridhus.

Longering/tömkörning

Longering/tömkörning får göras i både stora ridhuset och lilla ridhuset under förutsättning att det utförs på ett säkert sätt. Använd alltid hjälm och se upp på varandra!

Löshoppning

Vill du löshoppa din häst måste lilla ridhuset bokas.

Ta hänsyn till varandra

Vi vädjar till alla som vistas på Sveden att ta hänsyn till varandra och följa de säkerhetsrutiner som finns. Till exempel att knacka innan man går in i ridhusen för att uppmärksamma andra. Hålla säkerhetsavstånd till varandra osv.


Senast uppdaterad: 2022-03-21

Författare:

Skip to content