COVID 19 - regler

Med anledning av de skärpta allmänna råd som givits den 12 november angående Covid 19 i Dalarna gäller följande på Svedens Ponnyklubb:

STALLAR

Ryttare från 16 år och äldre ska komma ensamma till anläggningen och får endast vistas i stallarna i direkt samband med att häst ska göras i ordning före och efter lektion (ca 30min före och efter)

Ryttare från 15 år och yngre får ha med sig en medhjälpare och medhjälparen ska endast vistas i stallet vid behov. Ryttare som klarar hanteringen själv av hästen kommer ensam. Vistelsen i stallet får endast ske i direkt anslutning till att häst ska göras i ordning före och efter lektion (ca 30min före och efter)

Ridlistor finns uppsatta utomhus under taket mellan lilla ridbanan och lilla ridhuset för att undvika trängsel i stallgång

Ridskolehästarnas utfodringar sker från vagn av personal och inga påsar ska packas under vardagar.

I sadelkammaren vistas man en och en. Hästar som har sadelhängare på sina boxar förvarar sina sadlar, träns och hinkar i stallgången. Under denna restriktionstid är det inte tillåtet att putsa sadlar och träns i sadelkammaren utan görs med fördel på annan plats för att hålla rummet tillgängligt

PRIVATUPPSTALLADE

Våra medlemmar med privatuppstallade hästar bör så långt det är möjligt vistas i stallarna för skötsel av sina hästar på tider då ridskolan inte är aktiv.

SKÖTARE

Ungdomar/barn från 15år och yngre som är anmälda skötare är välkomna fram till kl 18.30 på vardagar. På söndagar går det bra att sköta som vanligt.

LÄKTARE

Lilla Ridhusets läktare är trång och här ber vi att icke anhöriga eller anhöriga till barn som klarar sin ridning utan föräldrastöd stannar utanför ridhuset. Kan man som förälder inte stå på läktaren utan att hålla behörigt avstånd till annan person så fråga er ridlärare om det är okey att få vara med under lektionen genom att stå i ett ridhushörn. Ridläraren har rätt att be åskådare att lämna läktaren.

Stora Ridhusets läktare är alla välkomna att vistas på med gällande rekommendationer om 2m avstånd till andra besökare.

PERSONAL

Personalen ska undvika att hjälpa elev vid handhavande av hästen (sadling, tränsning, uppsittning) då säkerhetsavstånd inte kan hållas.

CAFETERIA/KLUBBLOKAL

Cafeterian/klubblokal är öppenför barn och ungdomar från 15 år och yngre att besöka.

ÖVRIGT

Vi har alla ansvar att uppfylla de råd och restriktioner som Folkhälsomyndigheten lämnar och hoppas att både ung som gammal tar ansvar över att ridskolan INTE blir en källa till smittspridning av Covid 19. Råden lyder som tidigare med att vid minsta tecken vid sjukdom stannar man hemma, ha god handhygien och att hålla avstånd till våra medmänniskor. Kommunicera med varandra och påminn varandra om säkerhetsavstånden -en hästlängd.

Uppdaterad: 13 NOV 2020 11:18 Skribent: Miklós Tarján

Bokningsscheman

Kom ihåg att logga in på hemsidan om du är medlem. Klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

svedensponnyklubb

Öppen grupp