Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Stallen

Ridskolan arrenderar två stallar av Svedens Gård, Lagårdsstallet och Nya Stallet. I Lagårdsstallet finns det 12 boxar och i Nya Stallet finns 11 boxar. Här står ponnyer av olika kategorier och storhästar som används i ridskolan. I Nya Stallet finns även en spolspilta och ett litet "stallkontor" som idag mer används som förråd.

 

Utöver klubbens egna hästar finns stallplatser tillgängliga för privata hästar. Efter styrelsebeslut 2019-04-06 gäller följande principer för prioritetsordning vid fördelning av stallplatser. Överordnat kategorierna 2, 3, 4 och 5 ska, inför beslut om tilldelning, hänsyn tas till ponnyns/hästens egenskaper och storlek.

 

  1. Ponnyklubbens egna hästar. De har alltid företräde framför kategori 2, 3, 4 och 5.
  2. Tillsvidareanställd personal har rätt till en stallplats per person.
  3. Föreningens egna medlemmar som anmält intresse för stallplats(er) och som hör till kategorin "lägger ner mycket tid och engagemang för Svedens Ponnyklubb". Utifrån en samlad bedömning av omfattning, nytta och värde av dessa medlemmars insatser gör styrelsen en samlad bedömning och fattar beslut om tilldelningen.
  4. Övriga medlemmar som anmält intresse för stallplats. Fördelning sker utifrån hur länge man stått i kö.
  5. Övriga hästägare som anmält intresse för stallplats.

 

Intresse för stallplats ska anmälas via mejl till This is a mailto link

 

Ridhus och utebanor

Det finns två ridhus på gården och båda drivs av Ridhusbolaget Svedens Gård AB som ägs av Svedens Ponnyklubb och Falu Ryttarsällskap. Lilla ridhuset byggdes 1976. Det är 20x40m, med läktare på kortsidan, och har fiberunderlag.Vid löshoppning finns en rink att hissa ner ifrån taket så att man slipper bygga stängsel av bommar och hinderstöd. Stora ridhuset byggdes 2007, är 23x70 m med läktare och speakerbås längs ena långsidan. Även detta ridhus har fiberunderlag. Klubben har också tillgång till två utebanor, en större och en mindre.

 

Cafeterian

I cafeterian finns kaffeautomat och varuautomat, där du kan köpa kaffe, varm choklad, te, kalla drycker och diverse godbitar. Vill du värma mat eller ta med eget kaffe/te, så finns mikrovågsugnar, vattenkokare och kaffebryggare. Du kan också lägga in matvaror i kyl- eller frysskåp över dagen. Kom ihåg att diska efter dig, och att tömma kaffefiltret! Vid olika evenemang, aktiviteter och lokala/regionala tävlingar är cafeterian bemannad med försäljning av fika och enklare mat över disk.

Uppdaterad: 15 MAR 2021 00:52

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...