Hoppa till sidans innehåll

Inför och efter lektion


Se till att vara på plats minst 30 minuter före din ridtid för att i lugn och ro kunna göra iordning hästen om den inte går lektionen före. Planera även för 30 minuter efter lekionen för att kunna sköta om den ordentligt om den inte ska gå lektionen efter.

 

I ridskolans ordinarie verksamhet består ridgrupperna av ca 7-8 ekipage.

 

Lektionsrutiner

När du kommer till stallet, ta först reda på vilken häst du ska ha. Det står på listan som hänger på anslagstavlan i Nya stallet. Stryk över ditt namn med överstrykningspenna för att visa att du är på plats. Om din häst står i stallet, gör i ordning den så att ni är redo fem minuter innan din ridtid börjar. Nybörjare får givetvis hjälp med detta.

 

Ridskolan håller till i Lilla ridhuset varannan vecka och i Stora ridhuset den andra veckan, med några undantag. Kolla gärna grundschemat för vad som gäller för just dina lektioner. Ridskolans elever hjälps åt att packa hösäckar åt hästarna före och efter lektionen. Det finns listor på anslagstavlan med vilken grupp som packar vad. 

 

Tänk på att hästarna blir borstade varje dag av sina ryttare och därför ber vi er att låta hästarna vara ifred övrig tid. 

 

 

Du kan fråga stallvärdinnorna

Svedens Ponnyklubb har stallvärd/stallvärdinnor i stallet de dagar det är ridskoleverksamhet. De hjälper till med praktiska saker och frågor i stallet. Du känner igen dem på deras marinblå eller grå västar med Svedens logga på ryggen.

 

 

Ridkläder:

  • Alltid ridhjälm vid uppsutten verksamhet, gärna även vid hästens skötsel före och efter ridning.
  • Vi rekommenderar säkerhetsväst vid ridning samt skötsel före och efter ridning.
  • Ridstövel eller ridsko med shortchaps ger bästa inverkan och förutsättning vid ridning.
  • Sporrar och spö - diskutera med din ridlärare.
  • Vid ridning när solen steker bör ryttarna ändå tänka på  att rida i t-shirt eller ännu hellre tröja med långa ärmar som även täcker armbågarna. Det skyddar bättre mot skrapsår vid eventuell avramling.
  • Vi tillåter EJ ridning i linnen.
  • Handskar bör alltid användas vid ridning.
  • Långt hår ska vara uppsatt.
  • Övriga frågor angående ridkläder - tala gärna med personalen.
Uppdaterad: 25 MAJ 2021 11:38

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...