Hoppa till sidans innehåll

Terminsinformation


Information om vårterminen 2022

 

Vårterminen

Startar upp v.2 och avslutas v.25. Fakturor, Regler och Avtal och Information och rutiner för ridande skickas via mail. Har du bytt mailadress så var vänlig att ändra denna på IdrottOnline eller skicka oss ändringen direkt på klubben mailadress. Elev är direktanmäld från höst till kommande vårtermin om ingen uppsägning skett, men ska återanmäla sig för fortsatt ridning till hösttermin för att garanteras plats.

 

Här nedan finns angivet vilka veckor ridskolan har lektioner och vilka dagar ridskolan är stängd

 

Måndagsgrupper v.2-25       stängt v.16 (18/4), v.23 (6/6)
Tisdagsgrupper   v.2-25
Onsdagsgrupper v.2-25       stängt v.21 (25/5)
Torsdagsgrupper v.2-25       stängt v.15 (14/4), v.21 (26/5)
Fredagsgrupper  v.2-24       stängt v.15 (15/4)
Lördagsgrupper  v.2-24       stängt v.15 (16/4), v.22 (4/6)

 

 

Här hittar du uppdaterad information:

 

 

 

Säkerhet

Vi jobbar mot Svenska Ridsportförbundets vision - att ridsporten ska vara fri från olyckor som leder till att människor och hästar kommer till skada. Därför ska alla elever under 18 år ha ridhjälm på även vid vistelse i närheten av en häst så som skötsel, ledning, in och utsläpp osv. Vi rekommenderar också alla vuxna att använda hjälm vid hantering av häst.

 

Håll ordning och reda på dina saker och hästens utrustning. Håll boxdörrarna stängda och bind upp hästen när den sköts om i boxen. Hästar får inte lämnas lösa i boxen med dörren öppen. Led alltid hästen med grimma och grimskaft eller träns.

 

 

GDPR

Svedens Ponnyklubb lever upp till GDPR (General Data Protection Regulation) lagstiftningen. Lagstiftningen ska försäkra att vi använder din persondata på rätt sätt och att dina uppgifter är säkra hos oss. Bilder och filmer där människor kan identifieras räknas som personuppgifter. Av den anledningen är det inte tillåtet att fota/filma ridlektionerna där andra människor kan identifieras och publicera det på sociala medier.

 

Vi vill be er att respektera andra medlemmars integritet och aldrig publicera bilder eller filmer där andra barn än dina egna syns. Prata gärna om detta med dina barn om de använder till exempel Instagram, Snapchat, Tik Tok eller andra appar i stallet.

 

På Svedens Ponnyklubbs hemsida och i sociala medier kan det finnas bilder och filmer. Vi anser att det finns ett stort intresse från allmänheten att kunna se vilken sorts verksamhet vi bedriver och hur den ser ut. För att vi ska publicera en bild där en person under 16 år kan identifieras krävs vårdnadshavarens samtycke. Om du finns med på en bild eller film på vår hemsida eller i våra sociala medier och misstycker till detta, var vänlig kontakta oss så ska vi ta bort bilden/filmen alternativt maskera så att du inte går att identifiera.

 

 

Information till nya elever

Det är mycket som är nytt när du kommer till oss första gången. Här kommer en liten sammanfattning om våra rutiner så att du ska kunna känna dig trygg.

 

  • Vi rekommenderar att vara på plats minst 40 min innan din första lektion så att du inte ska behöva stressa.
  • Om du kommer med bil, kan du parkera bilen på stora parkeringen när du har svängt av stora vägen.
  • När du kommer till stallet, ta först reda på vilken häst du ska ha. Vi har en papperslista där du stryker över ditt namn. Där ser du vilken häst du har och om det är någon som rider innan dig. Genom att stryka över ditt namn på listan visar du också att du är på plats. (Vanligtvis finns listan i nya stallet men p.g.a. Covid har vi flyttat ut det till anslagstavlan utanför lilla ridhuset.)
  • Ridskolehästar står i nya stallet och även i lagårdstallet. Om du behöver göra iordning en häst hittar du ryktsaker, träns och sadel i respektive stall/sadelkammare. Fråga gärna andra personer i stallet eller din ridgrupp om råd om du ska göra iordning en häst som du inte är bekant med sedan tidigare.
  • På hemsidan hittar du grundschemat, där står om du ska vara i lilla eller stora ridhuset.
  • Fråga någon om du är osäker. Mer information hittar du också här på ridskolans sida.

 

Ladda ner Avtal och Regler här.

 

Ladda ner Information och rutiner här.

Uppdaterad: 27 DEC 2021 15:56 Skribent: Miklós Tarján
E-post: Adressen Gömd

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...