Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ridsportförbundet


Här publiceras nyheter från Svenska Ridsportförbundet.

Nu är det dags för årets upplaga av ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter och projekt där vi människor får må bra genom kontakten med hästar. Föreningar kan nu ansöka om 100 000 kronor för att ta nästa steg i sitt projekt!
 
Förbundets nya hållbarhetsstrategi fokuserar fram till 2025 på tre prioriterade områden: Ridsport för alla hela livet, Klimatsmart ridsport och Ridsport på naturens villkor.
 
Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.
 
Maria Eriksson, Ekeby, har utsetts till Fellow inom Svenska Ridsportförbundet. Maria har visat stort engagemang under en lång och framgångsrik gärning inom ridsporten.
 
För första gången någonsin har ett bragdguld delats ut till ridsporten. 2021 års bragdguldsvinnare är svenska OS-laget i hoppning, för det lika historiska lagguldet på OS i Tokyo.
 
Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet via Idrott Online Klubb. Ni rapporterar medlemsantal per den 31 december 2021. Svarsperioden öppnar den 16 december 2021 och ska vara inrapporterad senast 15 januari 2022.
 
Efter det omfattande utbrottet av herpesviruset EHV-1 tidigare i år har FEI tagit fram en rad regler som gäller för deltagande hästar på FEI:s tävlingar i Europa. Här kan du läsa de uppdaterade reglerna som trädde i kraft 1 november.
 
Det har blivit dags för den femte deltävlingen i västeuropeiska hoppligan Longines FEI Jumping World Cup. La Coruña, Spanien, står som värd. SVT sänder klassen!
 
På fredag är det dags för världens tio bästa hoppryttare att göra upp i prestigefyllda Rolex IJRC Top 10 Final i Genéve. Världsettan Peder Fredricson och världstrean Henrik von Eckermann är med.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021. 137 ridsportföreningar har fått del av stödet.
 
FEI:s världsrankinglista i hoppning uppdateras varje månad. Efter november månads sammanställning har vi fortsatt två svenskar i topp tre: Peder Fredricson på första plats och Henrik von Eckermann på tredje plats!
 
I helgen har det varit finaler i Baltic Cup för ponny, juniorer och children på anrika Vilhemsborg i Danmark. Mathilda Hansson och Liam Nilsson såg till att det blev två svenska segrar.
 
Emma Emanuelsson behåller den sammanlagda ledningen i båda kategorierna i ATG Riders League, efter lördagens omgång hos Södertälje Ridklubb.
 
Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut av nya smittskyddsföreskrifter från den 1 december har förbundsstyrelsen tagit beslut som gäller för aktiviteter som samlar fler än 100 personer inomhus. Vid tävlingar gäller beslutet hoppning inomhus.
 
De traditionella stora världscuptävlingarna i Mechelen, Belgien, som anordnas i mellandagarna ställs in för andra året i rad.
 
12

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...