Hoppa till sidans innehåll

Aktuell information 5 april

05 APR 2020 21:47
Ridskoleverksamheten håller igång men tävlingsverksamheten är fortsatt inställd.
  • Skapad: 05 APR 2020 21:47

Svenska Ridsportförbundet gjorde den fortsatta bedömningen att all tävlingsverksamhet ställs in till och med den 31 maj 2020. Träningar och vissa klubbaktiviteter kan fortgå med extra hänsyn tagen till aktuella smittskyddsregler. Längre resor ska undvikas och folksamlingar får ej bildas. Max 50 personer får vistas samtidigt vid samma evenemang men även då är det av stor vikt att alla håller avstånd. 

 

Verksamheten på ridskolorna kan fortsätta utifrån den nya situationen, förutsatt att de råd och rekommendationer som myndigheten ger efterlevs. Det är viktigt att hålla avstånd, undvika att vistas flera i trånga utrymmen och förlägga allt som rimligtvis går i utomhusmiljö.

 

Råd från Folkhälsomyndigheten och WHO

  • Tvätta händerna ofta - antingen med handsprit eller tvål och vatten
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun med händerna
  • Använd en näsduk eller lägg armen över näsa och mun om du nyser eller hostar
  • Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.
  • Viktigt att personer med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, avstår kontakter som riskerar att sprida smitta.
  • Rekommendationen är att stanna hemma och undvika kontakt med andra 1-2 dagar efter man känner sig fri från symptom. Handhygien är en fortsatt viktig åtgärd för att minska smittspridning.

 

 

 

Skribent: Miklós Tarján
E-post: Adressen Gömd

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...