Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Lovisa – ny ridlärare i höst

24 JUL 2020 21:01
Hon brinner för ryttarens utbildning och månar om en stadig grundkunskap i all hästhantering, i stallet så väl som i sadeln.

– Det bästa med det här yrket är ju att se när det klickar till i en elev och denne utvecklas ytterligare, säger hon.
  • Skapad: 24 JUL 2020 21:01

I augusti hälsar vi ytterligare en ridlärare välkommen till Svedens Ponnyklubb. Lovisa Kieding utökar personalstyrkan och kommer att hålla lektioner från och med höstterminens start.

– Jag ser fram emot att sätta igång och träffa mina nya elever och alla andra på Sveden. Jag hoppas att jag ska kunna bidra på flera sätt mot klubbens olika mål, framför allt på lektionerna förstås. Om jag kan bidra till att människor lär sig rida bättre så har jag lyckats, säger hon. 

 

Lovisa har alltid haft ett stort hästintresse och valde hästbanan redan i gymnasiet. Hon är utbildad till SRL 2 (Svensk Ridlärare II) på Strömsholm och efter en sväng med jobb i Tyskland började hon på Sollentuna ridklubb. Efter fem år där flyttade familjen till Falun och Lovisa kommer nu närmast från Falu Ridklubb. I hennes eget stall står två ston som hon tävlat lite, både i dressyr och hoppning, även om hon mestadels har undervisat senaste året.

 

– Det roligaste är när eleverna utvecklas. Det är ju därför jag är ridlärare, när man ser att det klickar till hos en person och denne kommer vidare, det är ju det bästa med det här yrket, tycker hon.

 

Skribent: Sanna Bergens
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...