Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Här har vi listat några vanliga frågor. Om du har en annan fråga är du välkommen att kontakta klubben via This is a mailto link

Börja rida

Vilken utrustning behöver jag för att kunna rida på ridskolan?

För att få rida hoss oss behöver du ha en godkänd ridhjälm, ridsko med klack + chaps eller ridstövel. Vi rekommenderar också säkerhetsväst. Klubben har några hjälmar och västar för utlåning.

Visa svar


Dölj svar


Min dotter/son vill absolut rida i ett smidigare ryggskydd (nivå 2) i stället för säkerhetsvästen (nivå 3). Hur ska man tänka? Vad är rekommendationerna?

Alla ryttare under 18 år som tävlar i hoppning eller fälttävlan måste ha säkerhetsväst. Västen måste, för att användas på tävling från och med 2009, vara Level 3, CE-märkt och ha beteckningen EN 13158. 

 

Klubben rekommenderar också nivå 3 väst för ridskolans aktiviteter. Köp aldrig en väst att växa i, den ger inte rätt skydd och kan göra mer skada än nytta.

Visa svar


Dölj svar


Hur gammal måste mitt barn vara för att börja rida hos er?

I dagsläget kan vi erbjuda lektioner från 7-8 års åldern, men det varierar från person till person.

Visa svar


Dölj svar


När kan jag börja rida lektioner?

Vi har kö på ridplatser. Kön är olika lång beroende på vilken nivå man rider på. Det är längst för barn som är nybörjare. Skicka ett mejl till This is a mailto link så kan vi informera om hur långt kön är.

Visa svar


Dölj svar


Jag vill börja rida på ridskolan, hur gör jag?

Börja med att fylla i anmälan för köplats och medlemsansökan för att stå i kö. När det finns ledig plats så hör vi av oss.

Visa svar


Dölj svar


Ridlektioner

Hur avbokar jag min lektion och vad gäller vid igenridning?

Om du inte kan komma på ridlektionen måste du meddela ridskolan, mejl eller telefon 023 - 254 30 (tala in meddelande på telefonsvararen om ingen svarar).

 

Mer information om avbokning och igenridning finns här.

Visa svar


Dölj svar


Kan man få ett preliminärt terminsschema med vad man ska gå igenom på respektive lektion?

Vi måste anpassa lektionerna efter hur läget är vid det tillfället. Självklart kan man dock fråga läraren vad hon tror att man ska göra nästa gång för att på så sätt förbereda sig. Dock får man vara beredd på att lektionens innehåll kan ändras.

Visa svar


Dölj svar


Finns det möjlighet till privatlektioner?

Tyvärr har vi inte möjlighet till att erbjuda det då det inte finns utrymme för det varken vad det gäller hästar eller ridlärare.

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det att rida på ridskolan?

Du hittar aktuella ridpriser och information här.

Visa svar


Dölj svar


Jag vill sluta rida på ridskolan, hur gör jag?

Som nybörjare på din första termin har du två (2) veckors uppsägningstid och därefter fyra (4) veckors uppsägningstid. Återbetalning av resterande avgift sker när du lämnat uppgift till vilket konto pengarna ska återföras. Uppsägningen ska ske skriftligt (det går bra via e-post). Om du måste sluta av hälsoskäl gäller inte uppsägningstiden om du kan visa upp läkarintyg.

Visa svar


Dölj svar


Medlemskap

Vad innebär det att vara medlem?

Att vara medlem innebär att du blir delägare i klubbens hästar samt allt annat som hör till Svedens Ponnyklubb. Med detta följer också ett ansvar att arbeta ideellt i klubbens verksamhet. Medlemmar behöver hjälpa till med att sköta stallet på helgdagar, hjälpa till på städdagar och vara funktionär under tävlingar.

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det att vara medlem?

Aktuella priser och avgifter hittar du här.

Visa svar


Dölj svar


Måste jag vara medlem för att rida lektioner?

Ja, medlemskap är obligatoriskt för att delta i föreningens aktiviteter och där ingår försäkring som gäller resorna till och från ridskolan, samt under tiden du är där.

Visa svar


Dölj svar


Anläggningen

Om man köper ridhuskort, finns möjligheten att få kvitto så man får det på friskvårdsbidraget?

Ja, det gör det. Kontakta Ridhusbolaget Svedens Gård AB, Lars Alexandersson.

Visa svar


Dölj svar


Stallskötsel

När ska barnet börja hjälpa till på stalltjänst och kan även mindre barn anmäla sig?

Grundregeln är att från och med 12 år ska man delta vid stalltjänsterna. Det går alldeles utmärkt att vara med även fast man är yngre. Tänk då på att om man inte vet tex. hur man ska mocka, inte har hästvana så är det bättre att inte skriva upp sig utan komma som en extraperson utöver de tre platserna. 

 

Vuxna som är helt nybörjare kan också välja att "komma förbi" en/två gånger innan man skriver upp sig på listan. Fråga gärna handledaren om man är osäker.

Visa svar


Dölj svar


Har ni obligatoriska arbetspass för föräldrar när barnet är för ung för stalltjänst?

Nej, vi har inga obligatoriska arbetspass för föräldrar. Däremot har man möjlighet, ska man hjälpa till med stallskötseln på helgerna, speciellt om man har hästvana. Barnet får gära hänga på och lära sig.

Visa svar


Dölj svar


Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...