Hoppa till sidans innehåll

Information till ridande


Information om vårterminen 2021

 

Vårterminen

Startar upp torsdag 7/1 och avslutas torsdag v 25. Fakturor samt Regler och Avtal för ridande skickas via mail. Har du bytt mailadress så var vänlig att ändra denna på IdrottOnline eller skicka oss ändringen direkt på klubben mailadress. Elev är direktanmäld från höst till kommande vårtermin om ingen uppsägning skett, men ska återanmäla sig för fortsatt ridning till hösttermin för att garanteras plats.

 

Här nedan finns angivet vilka veckor ridskolan har lektioner och vilka dagar ridskolan är stängd

 

Måndagsgrupper v 2-25         stängt 5/4
Tisdagsgrupper   v 2-25
Onsdagsgrupper v 2-25
Torsdagsgrupper v 1-25         stängt 1/4, 13/5
Fredagsgrupper  v 1-24          stängt 2/4, 30/4
Lördagsgrupper  v1-24           stängt 3/4, 1/5, 22/5

 

 

Stallskötsel

Då vårt system med att man på eget ansvar har fått skriva upp sig på helgpassen visar sig att inte fungera i den utsträckning vi önskat så kommer nu en depositionsavgift att tas ut av alla ridande från 18 år och äldre.

 

På din ridfaktura tillkommer det en depositionsavgift på 1000kr. När du har haft dina stallpass så mailar du kontoret och depositionsavgiften betalas tillbaka till dig. Detta innebär alltså att alla som tar sitt ansvar över hästarnas vård under helgerna inte kommer att påverkas av någon högre avgift. För att täcka vårens helger behöver man göra 5 pass och dessa bokar man som tidigare in sig på själv.

 

 

Specialgrupp i hoppning

Specialgrupper i hoppning kommer att tas bort och istället gör klubben en satsning på träning-tävling. Tränings-tävlingsgrupperna riktar sig till barn/ungdomar som vill fördjupa sig i häst och ridkunskap samt har ett tävlingsintresse. Lektionerna ska utveckla elevens självständiga ridning samt utbilda eleven för tävling. Man rider samma häst under en längre period och tränar både hoppning och dressyr. Så snart ekipaget är moget så börjar man tävla lokalt i båda grenarna och har också förtur till klubbtävlingar och kurser. Det kommer att läggas en individuell målplanering för varje elev samt hållas avsuttna föreläsningar/teorilektioner.

 

För att ansöka ska du:

  • helst rida minst en till ”vanlig” lektion i veckan eller ha egen häst.
  • ställa upp som funktionär på Svedens lokala och regionala tävlingar.
  • ha ett ansvar över att ”din hästs” vård , frisering, rykt etc.
  • ha ett stort föräldrastöd som är beredd att delta bl.a. vid transportering av häst.
  • ta grönt kort.

 

Ansökan till satsningen ska göras via mail This is a mailto link och uttagningen av elever sker efter ridkunskap/engagemang/ålder. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 20 december (begränsat antal platser finns).

 

 

Riddagar och tider

Det kan förekomma förflyttning av elever till andra dagar och tider då ridskolan under våren har för avsikt att utöka elevantalet samt frigöra tider för träningsgrupper, vi kommer att kontakta berörda om detta.

 

 

Vi svarar gärna på era frågor om ni har sådana!

  

med vänliga hälsningar

Svedens Ponnyklubb

Lovisa och Marika

Uppdaterad: 15 MAR 2021 00:40 Skribent: Miklós Tarján

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...