Hoppa till sidans innehåll

Svedens PK söker ridlärare

20 JUN 2020 22:34
Du som gillar att undervisa barn och vuxna och månar om såväl hästar som elevers välmående och utveckling – kom och var med i vårt team!
  • Uppdaterad: 20 JUN 2020 22:34

Svedens ponnyklubb har ridskoleverksamhet för barn, ungdomar och vuxna på Svedens gård strax utanför Falun. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och har tre anställda, ca 150 ridande elever och 15 egna hästar, både ponnyer och stora hästar. Ponnyklubben har tillgång till stall, två ridhus, uteridbanor och fina omgivningar med vägar och ridstigar i ett variationsrikt landskap. Vi håller lektioner sex dagar i veckan och har lägerverksamhet under sommarlovet och övriga skollov. 

 

Sveden har också en unik attraktion genom att Carl von Linnés brölloppsstuga med trädgård finns här. Både bröllopsstugan och trädgården har renoverats och återställts i 1700-talsskick. Svedens natur- och kulturmiljövärden är höga och genererar ett stort antal besökare. Det är en fin miljö att vistas i!

 

Sedan ett par år tillbaka är föreningen inne i en spännande utvecklingsfas – målet är att bli en kvalitetsmärkt ridskola enligt ridsportförbundets krav. Mycket av arbetet för att nå dit görs av ideella krafter. På Sveden finns ett stort engagemang där medlemmarna bidrar på olika sätt. En växande efterfrågan till våra ridgrupper visar att pågående förändringsarbete leder åt rätt håll. Det är också anledningen till att vi behöver nyanställa en ridlärare som tillsammans med vår ridskolechef får utveckla verksamheten. 

 

Om du tycker att det här är intressant så vill vi uppmana dig att söka. Särskilt om du har engagemang, energi, och pedagogisk talang – då är du rätt person för jobbet! Alla svar beaktas. Relevant utbildning och/eller yrkeserfarenhet är förstås meriterande men de personliga egenskaperna väger tyngst. 

 

Vi värdesätter noggrannhet, flexibilitet och gedigen hästkunskap med tonvikt på säkerhet. Det är viktigt att du verkligen gillar att undervisa barn och vuxna och månar om såväl hästars som elevers välmående och utveckling. 

 

Förutom undervisning och viss stalltjänst kommer dina arbetsuppgifter bestå av bland annat utbildning/tillridning av hästar, handledning av ungdomar/vikarier, administration och planering samt löpande tillsyn av hästarna, rideleverna och deras miljö. 

 

Fakta om tjänsten

  • Tillsvidareanställning

  • Omfattning: 75% - 100%

  • Tillträdesdag: Senast till starten av höstterminen 2020

  • Lön och förmåner: Enligt avtal eller överenskommelse. Möjlighet till uppstallning av egen häst finns. 

  • Ansökan med CV: Mejlas så snart som möjligt men senast 3 augusti 2020 till This is a mailto link  Behandling av ansökningar och anställnings-intervjuer sker löpande.

 

Frågor kan ställas till Marika Schön, ridskolechef, mobil 070-203 93 48, eller Johnny Hedman, ordförande i Svedens ponnyklubb, mobil 070-347 51 07.

 

Välkommen med din ansökan! 

Skribent: Sanna Bergens
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavla 

 

Kom ihåg att logga in på hemsidan om du är medlem. Klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.


Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: This is a mailto link