Hoppa till sidans innehåll

Dom i Falu tingsrätt till Svedens Ponnyklubbs favör

14 FEB 2021 09:49
Tvisten om uppstallningsavtal är nu avgjord av Falu tingsrätt. Dom meddelades den 5 februari. Domen har utfallit till klubbens favör och innebär i korthet att de avtal klubben har med privathästägare gäller.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2021 09:49

I samband med omorganisationen 2019 sa Svedens ponnyklubb upp den stallplats som nyttjats av en tidigare anställd. Den uppsagda privathästägaren hävdade att uppsägningen inte var korrekt enligt undertecknat avtal och valde att inte acceptera uppsägningstid och flytta ut sin häst. Inte heller accepterades den hyresavgift som gäller för alla privathästägare i stallet. Privathästägaren valde att koppla in advokat för att få rätt i sin tolkning av avtalet. Därmed tvingades klubben att ta saken till domstol för ett avgörande. Klubben kan inte ha avtal som ger utrymme för olika tolkningar. 

Svedens ponnyklubbs syfte är att bedriva ridskoleverksamhet. Det är styrelsens uppgift och ansvar att alltid se till föreningens bästa. Ridskolans behov av stallplatser går alltid först. De stallplatser som inte nyttjas kan hyras ut till privathästägare för att ge inkomster till föreningen. Det är dock viktigt att ha en flexibilitet för att kunna ta in fler ridskolehästar när verksamheten expanderar, vilket den gör nu. Detta är anledningen till att avtalen med privathästägarna har en uppsägningstid på en månad. 

Skribent: Sanna Bergens
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavla 

 

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: svedensponnyklubb@sv...